Hva skjer på soppkontroll?

På soppkontrollen får du hjelp av soppsakkyndige til å sortere vekk alt som ikke er matsopp. Soppkontrollen er en populær tjeneste så det hender at det blir litt kø. Vi håper du er tålmodig. Ventetiden kan du bruke ventetiden til å lære av å se og høre på kontrollen til de som er foran i køen.

Når det blir din tur kommer soppkontrolløren til å tømme kurven din helt, for å forhindre at det ikke har gjemt seg noen giftige forvekslingsarter under et lag med god matsopp. De går igjennom soppfangsten din sopp for sopp. På soppkontrollen går vi gjennom fangsten din sopp for sopp. Har vi tid, så forteller vi deg litt om navn og kjennetegn og forvekslingsarter. Matsoppen får du med deg hjem.

Vi prøver også å alltid ha en liten sopputstilling av de vanlige artene du finner i området. Målet vårt er at du både skal være helt trygg på at det du tar med hjem er god og trygg og mat, og at du kan bli inspirert til å ta deg en ny tur ut i soppskogen.

Vil du se hvordan det er når vi har soppkontroll? Norges sopp- og nyttevekstforbund har laget en film om soppkontroll. Vi ser frem til å treffe deg på soppkontrollen!