Podkast

Podkasten Soppognyttevekster.no

Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF)  kastet seg i 2020 på podkastbølgen og fikk meget god respons på kanalen.  Allerede første året hadde vi  6266 lyttere fordelt med 1/3 på p aldersgruppene  28-34 år, 35-44 år og 45-59 år. Det er gledelig å se at podkast er attraktivt i så mange aldersgrupper, og at så mange lyttere finner veien til vår podkastkanal.

Podkastene handler om sopp og nyttevekster fra land, strand og vann!  Formålet er å øke interessen og fremme kunnskap om sopp og ville nyttevekster.  Så om du interesserer deg for dette, ja da er denne podkasten noe for deg!

Vi har flere podkastserier på plass og du finner de på alle de store plattformene:  Google Podcasts, Anchor, Breaker, Apple Podcast, Overcast,  og selvsagt Spotify.  For å følge med på nye episoder,  søk opp Soppognyttevekster.no direkte i programmet du bruker. Velg «follow/følg»,  så vil nye episoder komme direkte til din spilleliste

Du får direktelenke til kanalen på Spotify ved å klikke på bildet under.  Lenger ned finner du direktelenker for enkeltepisodene som hittil er lagt ut for Spotify, Anchor og Apple Podcasts. Podkastkanalen  er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Sankeren og kokken 2

Sankeren Jim-Andre Stene og kokken Jørgen Ravneberg presenterer enda en podkastserie, sammen med Norges sopp- og nyttevekstforbund. I denne podkastserien vil hver episode presentere ett sankerelatert tema eller en nyttevekstart, og hver episode varer ca. 30 minutter.

Sammen vil Jim-André og Jørgen dele deres kunnskap og entusiasme over alt som kan sankes i naturen og hvordan vi kan bli flinkere til å bruke disse fantastiske ressursene. Serien tar for seg mye informasjon om sanking, etnobotanikk, matauk og er fullspekket av artige fakta innen hvert tema.

Produseres fra februar 2021.

Innhold:

3 på 30

3 på 30 er en podkastserie basert på nettforedragene til Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening (OOSN).

Nettforedragene 3 på 30 passer for nybegynnere som vil lære mer om sopp eller nyttevekster. I serien presenteres grunnleggende soppkunnskap, spiselige sopp og giftige forvekslingsarter. Serien gir deg noe av grunnkunnskapen du trenger for å  utforske den fantastiske soppverdenen.

Foredragene er produsert av daglig leder i OOSN, Roger Andersen og Pernille Næss. Begge to er soppsakkyndige og nyttevekstkyndige, og snakker i disse nettforedragene om  hvordan vi kan finne, sanke og bruke de spiselige soppene i matlaging.

Produsert i 2020.

Innhold:

1 Skrivesopp, ribbesopp og rørsopp            Spotify        Apple Podcasts    Anchor 
2 Steinsopp, skrubber og sandsopp    Spotify       Apple Podcasts    Anchor
3 Vårsopper    Spotify        Apple Podcasts    Anchor
4 Granskudd, mjødurt, løkurt    Spotify        Apple Podcasts    Anchor
5 Grunnleggende soppkunnskap    Spotify        Apple Podcasts    Anchor
6 Hvor bor soppen?    Spotify        Apple Podcasts    Anchor
7 Julespesial: Rød fluesopp, rødrandkjuke og vintersopp   Spotify        Apple Podcasts    Anchor

Sankeren og Kokken 1

Sjefsanker Jim-Andre Stene og kjøkkensjef Jørgen Ravneberg er gamle venner som har funnet tonen på et nytt område: sopp og ville nyttevekster og hvordan de brukes på kjøkkenet. De to har laget en serie nettforedrag, sammen med Trondheim sopp- og nyttevekstforening, som danner grunnlaget for denne podkastserien. Sammen vil Jim-André og Jørgen dele deres kunnskap og entusiasme over alt som kan sankes i naturen og hvordan vi kan bli flinkere til å bruke denne fantastiske ressursen. Hver sending omfatter 4-6 planter eller sopp, hvilke kjennetegn de har, hvordan man sanker og tar vare på fangsten i skogen og helt fram til kjøkkenet der Jørgen forteller og viser hvordan de kan tilberedes.

Produsert i 2020.

Innhold:

1. Vårens beste nyttevekster        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
2. Havets delikatesser        Spotify       Apple Podcasts     Anchor
3. Trærnes mangfold        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
4. Vill Salat       Spotify        Apple Podcasts     Anchor
5.  Syrearter        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
6. Sommervekster        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
7. Spiselige blomster        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
8. Strandvekster       Spotify        Apple Podcasts     Anchor
9. Kryddervekster       Spotify        Apple Podcasts     Anchor
10. Hvordan bruke aromaer       Spotify        Apple Podcasts     Anchor
11. Enkle og gode matsopper        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
12. De beste matsoppene       Spotify        Apple Podcasts     Anchor
13. Høstvekster         Spotify        Apple Podcasts     Anchor
14. Gode Sopper        Spotify        Apple Podcasts     Anchor
15. Konservering         Spotify          Apple Podcasts     Anchor
16. Røtter        Spotify           Apple Podcasts     Anchor