Sopptur for blinde og svaksynte

Praktisk info

Fra: 19.09.2022 17:00

Til: 19.09.2022 19:00

Adresse: Oslo kommune, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 20

Antall plasser igjen: 19

Ledere

Arrangementet er allerede ferdig

Sopp er mye mer enn utseende

Folk som plukker sopp går altfor ofte kun etter hvordan soppen ser ut.  Men god soppkjenner kan like gjerne vite hvilken sopp det er gjennom lukt og tekstur.  Det er dette vi ønsker å utforske mer gjennom en sopptur for blinde og svaksynte.  Det handler ikke om å få blinde og svaksynte ut i naturen,  men om å lytte til deres unike opplevelser og beskrivelser av soppens lukt og fysiske egenskaper som går oss andre hus forbi.  Hva kan vi seende lære?

Vi har lagt turen til Maridalen på mandag 24. september, med frammøte kl. 17:00 på Låkeberget, den første store parkeringsplassen, til venstre etter Lokkeberget busstopp. Vi plukker og undersøker sopp i områdene rundt turveiene der, og vil ha en stasjon til slutt der vi kan smake på soppen.  Hvordan forskjellige sopparter smaker forskjellig er også upløyd mark for de fleste,  det er altfor vanlig å  bare blande alt i gryta i bacon og fløte.   Vi ønsker å teste de rene smakene og de forskjellige teksturene på hver enkelt av artene vi har funnet på turen.

Turen ledes av Pål Karlsen og Tommy Østhagen, begge soppsakkyndige. Pål er leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund,  Tommy er kokk og sanker.

Du kan komme til Låkeberget med buss 51 fra Nydalen T til Lokkeberget busstopp, som ligger to minutter før parkeringsplassen.