SANK, STUDÉR, SPIS – LÆR OM TANG OG TARE MED FAMILIEN NR 1

Praktisk info

Fra: 09.07.2020 18:00

Til: 12.07.2020 20:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Kr 300

Antall plasser: 10

Ingen plasser igjen, men sett deg opp på venteliste

Arrangementet er allerede ferdig

Lær om mat fra fjæra av Ting med Tang!

Nå er sjøen full av spiselig tang og tare (makroalger)!  Du trenger ikke gå langt for å finne dem, det er flust i fjærekanten, på veien til stranda eller i litt mer steinete strandområde. Vi ønsker at barna lærer mer om denne fantastiske og lite utnyttete ressursen, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor sier vi «Sank, studér, spis» og inviterer dere til å gjøre det sammen som familie.

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie, dere kan være en liten familie på to eller storfamilie på 10.  Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene. Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.

På de oppsatte datoene kl. 18:00 blir dere invitert til et nettmøte som varer en times tid. Her lærer dere om et utvalg spiselige tang og tare arter som stort sett finnes over hele landet, hva som er nyttig å vite når dere skal sanke – og hva slags mat dere kan lage av dem. Her kan dere også stille spørsmål.  Nettmøtet tas opp, sånn at dere eventuelt kan se noe om igjen.

Så bruker dere de neste dagene til å finne disse artene og lage maten. Det kan være i fjæresonen nær der dere bor eller kanskje lenger unna neste dag, eller dere kan ta en utflukt på lørdag eller søndag. Det morsomste er å lage mat ute, så hvis dere har en liten primus eller tar turen til et sted med bålplass, så anbefaler vi å prøve det, tangen kan også spises rå.

Etter kurset får dere så på mail tilsendt en lenke med et spørreskjema om hva dere har gjort og hvordan det har gått.  Det er rapporten for gjennomført kurs.  Vi håper også at du kan ta bilder underveis og dele med oss på mail (post@soppognyttevekster.no)

I tillegg til nettmøtet benytter dere nettsidene til Ting med Tang https://tingmedtang.no/ . Her finner dere alt dere trenger for å gjennomføre aktivitetene – og mere til. Dere vil også få tilsendt den flotte boka «Plukk, Studér, Spis». Den har et eget kapittel om tang og tare, men dere finner også kapitler om sopp og ville planter og bær som dere kan sanke selv. 

Pris for kurset inkludert tilsendt bok:   kr 300 for medlemmer,  kr 400 for ikke-medlemmer.  Det holder at  den som melder på er medlem.

 

Kursholdere er Anne-Lise og Bjørn Viken fra Ting med Tang.

https://tingmedtang.no/tangweb/

 

OBS: Dette kurset holdes tre ganger. Meld dere på ett av tre like kurs: 

Torsdag 9. juli

Mandag 13. juli

Onsdag 22. juli