Prøve for soppsakkyndige 2020 – Trondheim

Praktisk info

Fra: 19.09.2020 10:00

Til: 19.09.2020 17:00

Adresse: Tungasletta 2, 7047 Trondheim, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris medlem: Kr 650

Pris ikke-medlem: Kr 1000

Antall plasser: 12

Antall plasser igjen: 3

Ledere

Arrangementet er allerede ferdig

En praktisk prøve for fremtidige soppkontrollører

Prøve for soppsakkyndige, avholdt siden 1953, er en prøve som Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) gjennomfører hvert år og kan holdes på ulike steder i landet. Prøven er prøve i å identifisere sopp. Eksamensformen er muntlig. Enhver kan melde seg til Prøve for soppsakkyndige, bortsett fra dem som har deltatt på soppsakkyndighetskurs samme år.

Prøve for soppsakkyndige vil i år bli avholdt i Oslo og i Trondheim. Vi vil oppdatere dette arrangementet med ekstakt adresse for prøven i Trondheim. Alle påmeldte vil også få informasjonen på e-post.

Det er satt av to dager med plass til totalt 24 kandidater. Forbundet vil løpende vurdere å sette opp ekstra eksamensdager ved behov. Meld deg på til ventelisten dersom arrangementet har status fullt.

Meld deg opp til prøven på sted og dato du ønsker. Hver kandidat får 30 minutter til prøven. Du vil få tilsendt en e-post med klokkeslett og annen praktisk informasjon før prøven skal avholdes.

Sjekk med foreningen din om de har oppfølgingstiltak for å hjelpe deg med å bli klar til prøven. Slike tiltak kan inkludere spesialturer for kandidatene, mentorordning, deltagelse på ukentlige artsbestemmelsesmøter eller mulighet for å hjelpe til som assistent på soppkontrollen.

Sjekk med foreningen din om de har refusjonsordninger for kurs- og prøveavgift. Det er mange foreninger som har det.

Bruk dagene frem til prøven på å gå i skogen, gjerne sammen med de andre fra din forening som skal opp til prøven i år. Det er mye enklere å lære og repetere, dersom dere gjør det sammen!

Du kan ta kontakt med Lene Johansen på telefon 93823663, eller forbundets hovedtelefonnummer, dersom du har spørsmål eller annen behov for hjelp.

Eksamensressurser

Pensumliste for prøve for soppsakkyndige

Normlisten 2020

Retningslinjer for prøve for soppsakkyndige

Norges sopp- og nyttevekstforbund anbefaler at du deltar på årets Høstsopptreff dersom du skal gå opp til prøven i høst. Arrangørene har laget et eget eksamensrom hvor du kan få prøve deg på tilgjengelige pensumarter i ro og mak på egen hånd. I tillegg har de laget egne turer med fokus på pensumarter for de som ønsker å forberede seg til prøven både lørdag og søndag.

Det kan også være nyttig å se foredraget Ugreie arter på eksamen fra vintersopptreffet 2019. Tor Erik Brandrud, Klaus Høiland og Kolbjørn Mohn Jenssen tok for seg noen av artene som kandidatene sliter mest med på prøve for soppsakkyndige år etter år.

Ikke vær bekymret for koronavirusepidemien. Foreløpig legger vi planer som om prøven kan avvikles som normalt. Dersom situasjonen endrer seg og myndighetene ber oss om å la være å avvikle prøven, vil vi ta stilling til spørsmålet på det tidspunktet. I mellomtiden er det bare å forberede seg, slik at du kan få et flunkende nytt ID-kort for soppsakkyndige med alle rettigheter i september!

Lykke til på prøven!


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/u678702913/domains/poppilou.com/public_html/wp-content/themes/soppognyttevekstforening/partials/events/events-generell.php on line 430