Plukk, studér, spis – lær ville matplanter med familien (kurs 2)

Praktisk info

Fra: 28.05.2020 18:00

Til: 31.05.2020 20:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Kr 300

Antall plasser: 5

Ingen plasser igjen, men sett deg opp på venteliste

Arrangementet er allerede ferdig

Botanikk og matlaging for barn og voksne!

Nå er naturen full av spiselige ville planter!  Du trenger ikke gå langt for å finne dem,  det er flust på lekeplassen, på veien til skolen eller idrettsplassen og nærskogen der barna leker.  Vi ønsker at barna lærer mer om disse plantene, for å få mer respekt for naturen og for å forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken.  Derfor sier vi «Plukk, studér, spis» og inviterer dere til å gjøre det sammen som familie.

Opplegget er enkelt.  Meld dere på som familie,  dere kan være en liten familie på 2 eller storfamilie på 10.   Poenget er at voksne og barn er sammen om læringen og aktivitetene. Bare skriv inn i kommentarfeltet hvor mange dere er, så vi vet.

På torsdag kl. 18:00 blir dere invitert til et nettmøte som varer en times tid.  Her lærer dere om et utvalg spiselige vekster som finnes over hele landet – og hva slags mat dere kan lage av dem.  Her kan dere også stille spørsmål.  Nettmøtet tas opp, sånn at dere eventuelt kan se noe omigjen.

Så bruker dere de neste dagene til å finne plantene og lage maten.  Det kan være rundt huset og nærområdet neste dag, eller dere kan ta en utflukt på lørdag eller søndag.   Det morsomste er å lage mat uke,  så hvis dere har en liten primus eller tar turen til et sted med bålplass,  så anbefaler vi å prøve det.

På søndag får dere så på mail tilsendt en lenke med et spørreskjema om hva dere har gjort og hvordan det har gått.  Det er rapporten for gjennomført kurs.  Vi håper også at du kan ta bilder underveis og dele med oss på mail (post@soppognyttevekster.no)

I tillegg til nettmøtet får dere tilsendt den flotte boka «Plukk, Studér, Spis».  Her finner dere alt dere trenger for å gjennomføre aktivitetene – og mere til.

Pris for kurset inkludert tilsendt bok:   kr 300 for medlemmer,  kr 400 for ikke-medlemmer.  Det holder at  den som melder på er medlem.

Kursholder er lærer Jeanette Elden fra Eiker soppforening.


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/u678702913/domains/poppilou.com/public_html/wp-content/themes/soppognyttevekstforening/partials/events/events-generell.php on line 430