Parkslirekne – elsket og hatet

Parkslirekne på tallerken

Praktisk info

Fra: 18.05.2020 20:00

Til: 18.05.2020 21:00

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 280

Antall plasser igjen: 96

Arrangementet er allerede ferdig

Nettforedrag med Cathrine Johnsen

Kjenner du parkslirekne?  Det er en av våre verste fremmedarter som det nesten er umulig å bli kvitt om den har slag rot, bokstavelig talt.  Men mange gjør også en innsats for å bli kvitt den ved å plukke og spise.  Den sammenliknes med asparges og rabarbra og brukes som vanlig grønnsak eller til syltetøy og kompotter. Men kjenner du planten?   Cathrine Johnsen fra Fru Johnsen Sopp- og Nyttevekster gir oss en introduksjon.  Du får lære kjennetegn på parkslirekne, samt de spiselige forvekslingsartene hybrid- og kjempeslirekne. Du får vite hvor den vokser og  advarsler om spredningspotensiale.

Parkslirekne

 

Om møtet:

Møtet vil bli arrangert i videokonferanseprogrammet Google Meet. Informasjon om hvordan du logger deg på vil bli sendt ut tre timer før møtestart. Har du ikke fått påloggings-informasjon, sjekk først søppelposten din og så ta kontakt med møteleder på den oppgitte mailadressen.

Google Meet fungerer i nettleserne Chrome og Safari. Det er også mulig å bruke en app på mobiltelefonen. Du finner appen på Google Play eller Appstore.  Blir du spurt om møtekode, så oppgi lenken du har fått i mailen som sendes ut før møtestart.

Møtet begynner presis.  Vi regner med å holde på cirka en time.

PS! Pass på å skrive inn e-postadressen din riktig. Vi har lagt merke til at vi har fått en del e-poster i retur fordi adressen er feil.