Nytteveksttreffet i Ålesund

Praktisk info

Fra: 26.04.2019 10:00

Til: 28.04.2019 17:00

Adresse: Yrkesskolevegen 20, 6011 Ålesund, Norge

Forening: NSNF

Region: Landsdekkende

Pris fra: Kr 1600

Antall plasser: 40

Antall plasser igjen: 32

Arrangementet er allerede ferdig

Bli med på årets villeste matverksted!

NB:  Dette arrangementet har ekstern påmelding og betaling på Deltager.no 

Snøen smelter, spirene dukker fram og tiden er inne til å sikre seg en plass på årets nytteveksttreff. Programmet er klart og vi har fått inn skikkelig bra folk til å lede arbeidet og inspirere oss til å tenke nytt og spennende på kjøkkenet.

Fredag 26/4

Lokalmat-entusiasten Nils-Henning Nesje fra Møre og Romsdal er med oss denne dagen. Han vinner kåringer og priser,  kursholder og produktutvikler for matprodusenter og med i boken Gratis mat – 50 ville- og spiselige vekster med fokus på tang & tare.  Opplegget blir å dele gruppen vår i team som hver får en matkasse med lokale råvarer og frie hender til å bruke dette i kombinasjon av dagens fangst av ville matvekster.

Nils-Henning i sving:

Stor honnør til Nils-Henning

På facebook

Lørdag 27/4 og søndag 27/4

Resten av helga blir ledet av Gaute Vindegg og Halaigh Whelan-McManus, begge med bakgrunn fra restaurantMaaemo. Gaute har vært «head of product», sanker og fermenteringsansvarlig for Maaemo det siste året og jobber nå for Dagens AS, som har ambisjoner om å gjøre det lettere for sankere over hele landet å kunne levere fangsten til interesserte kunder. Hal var executive chef på Maaemo, men er nå frilanser. I fjor var han også programleder for en mye sett VICE serie – Munchies guide to Norway. Både Gaute og Hal har en skikkelig åpen og eksperimentell tilnærming til mat, så her vil du få mengder av nye ideer!

Gaute i sving:

Sustainable foraging and New Nordic Cuisine

Med Marka i ei flaske

Hal i sving:

Munchies guide to Norway

Episode 1

Episode 5

Rammene er ellers som sist. Utgangspunktet er at Ålesund-området byr på flust med ramsløk, strutseving, bjørkesevje, tang og tare – og dette vil bli flinkere til å bruke variert og annerledes. Vi skal lære prosessen med å koke inn bjørkesevje og hvordan den kan brukes. Og vi skal ut i fjæra å sanke tang og tare så mye du kan bære – og benytte fangsten i rettene. For maten skal du selv lage, for det er gjennom aktiv deltakelse på kjøkkenet at du virkelig lærer om smak og sammensetning.

Basen vår blir lokalene til kokkelinjen på Borgund videregående skole i Spjelkavik, helt perfekt for et matverksted! Vi har en del detaljer å få på plass før den definitive tidsplanen er på plass, men slik er intensjonene:

Fredag 26.4:

Kl. 10-14 sanketurer; 14-17 prepping av fangsten, planlegging av menyen og lunsj innimellom under ledelse av Nils-Henning. 18-20 matlaging, med påfølgende felles middag.

Lørdag 27.4:

Følger samme mønster, med sanketur på morgenen, så prepping og planlegging og lunsj under ledelse av Gaute og Hal. Vi legger opp til en liten pause for dem som trenger det, men at alle rettene skal være ferdig til kl. 20 for felles middag. Alle måltider blir definitivt uformelle. Det blir salg av drikkevarer til måltidene.

Søndag 28.4:

Denne dagen dropper vi sanketuren og konsentrerer oss på kjøkkenet. Vi vil utfordre Gaute på hvordan våre ville vekster kan tas vare på slik at vi har etter sesongen. Vi satser på å være ferdige til kl 16 denne dagen.

Priser: kr 1600 for medlemmer av NSNF, kr 2200 for ikke-medlemmer. Bli medlem her.

Prisen dekker kostnader til all felles mat. Det kan komme noen ekstra kostnader i forbindelse med sanketurene (ferge, bompenger) og all transport til sankestedene er basert på bruk av deltakernes biler (spleise på kostnader). Deltakerne ordner selv overnatting på hotell, AirBnB eller privat.

 

Kun 45 plasser!

Det er Nyttevekstforeninga, Ålesund som står som arrangør, i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund. Lurer du på noe? Hør med Anne eller Wenche Eli .

Anne Bråten Seljeset, 928 10 446, anne_braasel@hotmail.com

Wenche Eli Johansen, 906 49 488; wej@live.no


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/u678702913/domains/poppilou.com/public_html/wp-content/themes/soppognyttevekstforening/partials/events/events-generell.php on line 430